Förvandla ditt hem med fårskinn

Djurskinn är riktigt trendigt den här säsongen. Från modeller som bär päls till skomärken som släpper nya kollektioner med vackra djurtryck. Det är inte allt; heminredningsentusiaster kan inte sluta prata om att djurskinn är deras nya favoritmaterial av mattor. Av alla djurskinn har en särskild matta fått riktig kultstatus, och det är fårskinn. Online fårskinn är mattor gjorda av fårets skinn tillsammans med ullfiber i sin naturliga form. De för med sig hälsofördelar: de stöter bort bakterier, reglerar kroppstemperaturen, förbättrar cirkulationen, etc. Med alla dessa fördelar finns det väl ingen som inte vill inreda sitt hem med fårskinn? Det är en perfekt blandning av kunglig, och hälsosam, livsstil. 

Låt oss kika på några sätt du kan inreda ditt hem med fårskinn på:

  • Om ditt hus har trägolv eller kakelplattor av en något mörkare färg kan ett pittoreskt fårskinn i elfenbensfärg passa bäst. Då får du ändå en accessoar, men utan så mycket ansträngt. Du kan också lägga en fårskinnsmatta, tillverkad av svenskt fårskinn, över en enfärgad matta. Att lägga mattan i lager är en stor hit den här säsongen bland heminredningsentusiaster, och det kan inte gå fel. 

  • Ett annat spännande sätt att använda dessa kungliga fårskinnsmattor på är att lägga dem på en fåtölj. Föreställ dig att du sitter och läser en bok med ett varmt fårskinn under vintern. Säger de inte ”bekvämlighet först”? Tja, här har du det, bekvämlighet och inredning. 

  • Tycker du att matsalen eller frukostbordet ser tråkigt ut? Oroa dig inte! Klä om stolen eller, om du vill börja smått, klä om en stolsdyna med långluggad eller kortluggad fårskinn.

  • Det är inte direkt dekoration, men om du har husdjur, t.ex. en hund eller katt, kan du få en specialbeställd bädd i fårskinn åt dem. 

Så vad väntar du på?

Dekorera om ditt vackra hem med dessa fluffiga mattor, hur du än vill. Lita på oss, de som besöker ditt hem kommer bli trollbundna av bara enkelheten av fårskinnet. 

Vissa förfalskare, både inom tillverkning och försäljning, försöker utnyttja den ökande efterfrågan men bristande tillgången på fårskinn. Detta genom att försöka sälja falska mattor. Se till att du tänker på dessa faktorer när du ska köpa en fårskinnsmatta:

  • Ulldensiteten i en premiummatta är otroligt hög. Kontrollera också ullens tjocklek, som kommer trassla sig, bli lockigt eller plattas till lätt om det är av dålig kvalité.

  • Ett högkvalitativt fårskinn kommer ha en naturlig elfenbensfärg, utan fläckar. Kolla om det finns missfärgningar i den undre ullen. 

  • Och till sist: känns den mjuk och silkeslen? Dåliga fårskinnsmattor kommer ha en artificiell mjukhet och kan vara sträva att ta på-

Istället för att gå på stan och leta efter en äkta fårskinnsmatta vill vi föreslå att du köper fårskinn online. Se till att du kontrollerar mattan genom att kolla ursprungsland och material. Lita endast på försäljare som lägger upp bilder på sina mattor på sin webbsida, som Trendcarpet gör. Titta noga på bilderna från alla håll. Vi kan försäkra dig om att du kommer kunna få tag på vackra fårskinnsmattor, till riktigt attraktiva priser.